❤️❤️❤️




//avokadotjyv

Hej, 

jag når upp till bordet nu. 

Hej då. 




Drömmen om ett hus



Jag sitter och drömmer om ett hus, en punchveranda och en egen trädgård... Tills den drömmen blir sann får jag vattna och vrida på mina pelargoner inne på fönsterbrädan istället. 

Jag föreställer mig stora krukor, amplar och blomarangemang med massa fina blommor! En syrénberså och egengjord rabarbersaft. En örtträdgård och ett litet land med jordgubbar, sallad och morötter. Mmmm... 

Jag höll på att lura ut mina grabbar på en husvisning igår, men det visade sig vara nästa vecka. Ett hus som skulle passa oss storleksmässigt, prismässigt och med ett bra läge. Vi får se... 

Nu ska jag gå och vrida på mina pelargoner 🌸


Måndag.

Imorse var det en såndär morgon när Alfons vaknar med gott humör. Jag vaknade av att Alfons stod lutad över mig och gav mig näs-pussar. ❤️ Vi låg kvar i sängen och pratade en stund innan vi gick upp för att äta frukost. 

Efter frukosten plockade vi undan lite saker och sen låg vi i sängen och läste några böcker. Alfons är måttligt intresserad. Redan efter några sidor tröttnar han och börjar leka med något annat. Jag brukar läsa för honom under tiden. Innan jag fick barn så hade jag en bild av hur man sitter i soffan och myser med en hög böcker, med ongen i knät som är med och pekar, bläddrar och diskuterar. Det kanske kommer... Idag tycker han om att bläddra i böcker så jag hoppas att intresset håller i sig o växer. 


 Just nu ligger Alfons och sover middag. Jag har fått äta min lunch (linsbiffar, sötpotatis o tzatziki) i lugn och ro. Nu ska jag göra Alfons sällskap. 


9 tår och en trasig

Just nu blev jag serverad en kopp te och skorpor. Alfons somnade för ett par timmar sen. Robert har på ett dygn blivit min lilla betjänt...

Igår eftermiddag härjade Alfons på som vanligt. Han knuffade till en spegel, som står lutad mot sovrumsväggen, så den håller på att välta över honom. Jag hann resa mig och hoppa dit och, med nån typ av reflex, slår jag bort spegeln så att den inte ska hamna i grabbens huvud. Istället landar spetsen på spegelkanten rakt på min lilltå! Alfons som nyss grät (av förvåning & rädsla) blir alldeles stum och tror sin mamma blivit knäpp som kastat sig på golvet och fulgråter & skrattar samtidigt. När jag tar av mig strumpan och riktigt ser hur hudfärgen runt tån ändras till blå, lila och rött börjar jag gråta på riktigt. Det gör riktigt ont!!! 

Jag kunde inte stå på foten och att vicka på tån gjorde jätteont! 

Efter kvällsmaten får jag skjuts till jourmottagningen som gissar på att jag fått en spricka i tån, men vi bokar tid för röntgen för att vara på den säkra sidan. Jag fick foten lindan och låna ett par kryckor.

I förmiddags kom Malin och hämtade upp mig och efter - vad som kändes som en evighetsväntan - fick vi konstaterat att tån är bruten, precis vid roten av tån. Av. Itu. Trasig. Inte konstigt att jag haft så ont! Usch. 

Idag kan jag i alla fall gå utan kryckor, om jag inte böjer eller sträcker på tårna. Och det går inte fort! Och inte gör de nåt åt en liten lilltå heller, så det är bara att snällt vänta tills det inte känns nåt längre. 6 veckor skulle jag få räkna med. 




Tjejhelg

Vilken skön helg jag har haft! 

Jag & tjejerna for iväg till Tällberg med spa, trerätters middag och hotellövernattning. 

Välbehövligt och riktigt roligt med tjejsnack och ett par glas vin.






Det var första gången jag sov utan min lilla bebis. Såklart att det gick bra! Både för mig och för Råbban & Alfons. Men det var riktigt skönt att få komma hem och pussa på mina killar igen! 


 

Fredagshärj

Idag har jag och Alfons busat och härjat hela dagen. Han har varit på ett strålande humör, och vi vaknade ovanligt pigga båda två kl 7 imorse. Vi låg kvar i sängen och Alfons pratade på som vanligt. Sen låg vi och Eskimå-pussades och Alfons är så go som kommer lite då och då under dagen och vill mysa/pussas med näsan. Han är min mysagosa!! 

Nu sitter vi och väntar på pappa R som slutar när som helst. Alfons har somnat i mitt knä och jag snusar honom i nacken och njuter av stillheten en stund. Jag ska snart gå ner till jobbet och hjälpa till med stängningen. Det är kul att få jobba lite igen, men just nu vill jag inte röra mig ur fläcken!! 




Torsdag


 Idag gör vi inget speciellt. 

Hänger in tvätt & handlar. 

Ikväll får pappan natta Affe, för mamman ska hem till Linda och äta middag med tjejerna, prata om helgens spa-planer. Men mest snacka skit. 

Att få äta i fred, i lugn och ro. Jag längtar! 

E

Idag vaknade jag av att jag fick en puss av Alfons. Bästa väckarklockan! Där efter ligger vi kvar i sängen och myser. Alfons verkade vara på ett strålande humör, så som han pratade och låg stort!
 
Tänk vad lite sömn kan göra!
 
Alfons somnade till slut vid kl 20. Första uppvaket var vid 3:45, då fick han en flaska välling. Hade svårt att somna om, så han fick sova mellan mig och Robert, då somnade han gott och vaknade igen vid 7:30.
 
Vilken skillnad det är på vår sömn nu alltså!
 
Hela förmiddagen har han sprungit runt och lekt och pratat högt. Tänk när jag förstår vad han säger! Strax innan lunch började Alfons bli gnällig. Vi kanske åt lite chili con carne igår. Jag fick byta två blöjor och smörja en mycket röd liten rumpa innan han till slut somnade middag.
 
Jag har passat på att måla min gamla byrå vit och dricka en kopp te och skriva det här inlägget. Nu börjar jag bli lite rastlös. Det gör ingenting om han vaknar snart...
 
Vi ska inte göra något speciellt resten av dagen. Tänkte gå och handla lite mellis/frukost. Tänkte även gå till gymmet när Robert kommer hem.
 
Nu när även jag får sova bättre om nätterna så känns det som att man kan träna på lite mer allvar. Det känns jättebra! Jag har saknat träningen!
 
 
 
 

Hemmaträning och välling

Vart har solen tagit vägen? 

Det känns inte alls motiverande att ens kliva upp i sängen om dagarna när det bara regnar, är grått, mörkt och trist. 

Nog har jag en alldeles egen solstråle i samma sovrum, men han brukar ha så bråttom upp och iväg. Och kvar ligger jag helt orkeslös... 

Lite sol hade inte skadat nu. Man får en helt annan motivation till att kicka igång dagen. Det blir så mycket lättare att vilja ta en lång promenad med Alfons i vagnen. 

Idag däremot så slängde jag ihop en morgonvälling till Alfons och la oss i stora sängen, så jag fick mysa lite extra länge imorse och samla kraft till att gå upp. Jag vet dock inte om det är okej att ge 3 st vällingflaskor inom loppet av 12 timmar..?  

Efter 3 koppar kaffe och lite härj med grabben så kände jag för att träna o svettas lite. Jag körde lite lätt crossfit och Affe var så nöjd och glad över att jag låg på golvet så han kunde klättra på mig under tiden.


Mot eftermiddagen hade det slutat regna så vi tog en timmes promenad innan det var dags att laga kvällsmat. 

Ikväll skulle Råbban natta Alfons själv för första gången. Jag pussade A godnatt och gick in i duschen och stod där bra länge i varmt vatten. Jag tycker att det är så himla jobbigt när han gråter! Efter duschen hörde jag att A inte somnat än, att han bara låg och protesterade högt och hjärtskärande. Efter ett tag fick jag lov att gå in och visa mig. Jag la en hand på hans rygg och han tystnade tvärt - som om jag tryckt på en knapp! Det tog dessvärre 30 minuter till innan han somnade. 

Min lilla mysagosa 


Det är inte lätt för nån av oss. Hur får man sin bebis att koppla sina trötthetskänslor med sömn? 

RSS 2.0