+ 6 dagar

Att ha ett barn i sin mage är verkligen det märkligaste och det häftigaste jag har varit med om. 

Jag kan bli alldeles snurrig och fascinerad när jag tänker på hur kroppen fungerar, hur det växer ett liv inuti mig som snart är klar för ett liv på utsidan. Otroligt häftigt alltså. Att jag i princip inte behöver göra någonting, bara gå och vänta. 

Jag har haft det otroligt bra under mina 9 månader som gravid. Illamående och trötthet hör till, och det är tanken på att allt är som det ska som har fått mig att stå ut de första veckorna, som faktiskt var jobbigast. 

Visst saknar jag att bara få vara jag i min kropp, kunna dansa och ta ut sig rejält på ett träningspass eller få sova utan att någon studsar på kissblåsan. 9 månader är en sådan kort tid i sitt liv och jag längtar verkligen på min belöning nu! Jag vill se vem det är! 


Du kan väl ta och komma ut nu..? 

+ 4

4 dagar över tiden. 
Ikväll har jag planer på att gå på buffén på cafét, så måtte inte ungen släppa på vattnet nu ;-) Det skulle ju vara just typiskt! 

Idag är jag rastlös och känner inte för att göra nånting... Jag har planterat om blommor, dammsugit, plattat håret (händer inte ofta numer) och tagit lite kort på magen. 

Jag föreställer mig hur det känns när värkarna drar igång och oroar mig för att vattnet ska gå så fort jag är utanför lägenheten. 

Har du jäst klart snart där inne? Nu har du två dagar på dig, sen blir du en mars-katt! Det ska bli spännande å se vem det är! Hur han ser ut och vem han kommer att bli. 



+ 2 dagar

Den här magen är inte att leka med! 


Andra dagen över tiden. Hur många fler blir det? Ingen som vet. Och jag får ju tyvärr inte vara med och bestämma... 

Fredag är väl en bra dag att komma ut på..? Då hinner jag fika afternoon tea på cafét innan. Ladda energidepåerna med lite goda scones och snittar! Jag hoppas verkligen att mitt smaksinne ska vara tillbaka tills dess! 

Enligt måbra- och hälsa-forum på Google så verkar kortisonnässpray vara det enda som hjälper mot svällda nässlemhinnor. Skönt att jag börjat på min kur nu! Jag har även provat nässkölj för första gången, och kunde direkt efter känna smak av apelsinjuice - så de stackars nerverna verkar inte vara helt utplånade av mitt nässpraysmissbruk, tack och lov! Nu kan jag andas genom näsan - vilket är ett stort plus och framsteg, så jag får nog snällt vänta på smakerna och lukterna några dagar till... 

En sak i taget... Känns bra att kunna ansas när man ska springa maraton i alla fall. Och andas lustgas ;-)

+ 1

Idag är det bf + 1. Ingen bebis än. 

Så, jag passar på nu att fylla frysen med godsaker idag! Cookies, finska pinnar och hallongrottor. Är så sugen på kokostoppar också, så om det finns ork imorgon så slänger jag nog ihop några då! Dessvärre känner jag ingen lukt och ingen smak, så jag har inte fått uppleva halva (hela!) nöjet med baket... tråkigt att äta när man inte känner någon smak... 

Nåväl. Får avnjuta några stycken när smaken har kommit tillbaka! :) 


Jag har använt en avsvällande nässpray i en veckas tid nu, så idag fick jag lov att byta eftersom nästäppan inte blivit bättre. Jag lär ju kunna andas!? 

Så nu får vi se om det vill bli nå bättre. Jag saknar verkligen att kunna andas genom näsan, att känns lukt och smak och kunna höra! (Jo, lock för örat har jag ju naturligtvis också...) Men annars är jag pigg, men jag har sagt till bebisen att han får vänta där inne någon dag till. Sen får vi se vad det är för rebell där inne ;-) 



I väntans tider

Ingen bebis än! 

Vi räknade ut att lilla bebisen skulle komma idag, men efter ultraljudet blev vi flyttade 3 dagar, så söndag är vårt bf. 

Jag hade en känsla av att han skulle titta ut nu till helgen, men jag är så dunderförkyld så jag har sagt åt honom att han gärna får vara kvar tills jag blivit frisk. I alla fall tills jag kan andas genom näsan - för i övrigt är jag ganska pigg. Men det är också det som är så irriterande - att inte kunna andas med näsan! Det blir värst när man är stillasittande och på morgonen... Men jag ser ett slut på det här i alla fall. Det är bättre idag än vad det var igår, så jag räknar med att vara kry på söndag! Sen är det bara att ladda upp energidepåerna igen för snart ska det springas marathon! 


Sydde klart lilla sirapskakans babynest idag. Började med detta för längesen, men det var så svårt och för krångligt för mitt tålamod så det har bara legat orört under en tid. Men idag tog jag tummen ur och sydde klart det - skevt och knöligt, men mjukt och personligt ;-) Det kommer helt klart att fylla sin funktion i alla fall :-)

Uppdatering såhär mitt i natten

Jag har hållt igång i princip hela dagen med promenad, gummibandsträning, handling och doningar så det är kanske inte så konstigt att man är alldeles trött och dåsig efter kvällsmat och ett avsnitt av farmen..? 

Blev dock sittandes i soffan en stund efter kl 20 ändå. Slösurfa. Magen är stenhård av sammandragningar. 

Plockar undan i köket och gör mig klar för sängen i lugnan ro. 21:40 är jag nerkrupen. Jag läser andras förlossningsberättelser och min bebis bökar som aldrig förr! Allt bök och tanken på broccoli med ost (som förövrigt var min kvällsmat i form av en gratäng) gjorde mig något så otroligt illamående! Fick springa upp 2 gånger och hosta upp allt. Usch... Jag har verkligen fått någon typ av hormonpåslag nu senaste veckan med illamående och finnar... Grät dessutom när Zlatan drog av sig matchtröjan och visade namnen han tatuerat in på kroppen... Hormoner! 

Nu är klockan snart tolv och jag har inte sovit någonting än! Robert ligger bredvid och snusar. Mys.

Jag har fortfarande lite sammandragningar och börjar bli hungrig igen... 



Vecka 40 (39 + 0)

Fick på mig mina gamla springskor. Så skönt att gå på asfalt igen. I sina egna skor! Lite trångt blev det efter vägen, men jag orkade gå lite snabbare och lite längre. Tänkt vad vädret gör mycket! 

Igår började jag storstäda badrummet, så jag ska fortsätta med det idag. Skönt att ha sånt gjort innan bebisen kommer. Vi är nere på sista veckan nu. 6 dagar kvar till söndag. 6 dagar kvar till beräknat datum. 22 februari. Sen får vi se hur länge han vill böka runt där inne :)





Alla <3 dag




Vecka 38 + 4. Fredag.

96% av graviditeten är avklarad & 9 dagar till beräknad ankomst. Gaaalet! 

Robert är hostig och hes och jag hoppas det ger sig och inte hoppar över på mig! Orkar inte med någon förkylning nu... Vill vara frisk och kry när vi mottager lilla knytet av storken. 

Jag går runt här hemma och känner efter hela tiden, speciellt under nätterna när jag vrider, bökar och vänder. Inga klara tecken än på att han vill ut. 

Allt är så spännande samtidigt som man är något nervös över att komma hem och helt plötsligt vara tre... 



Any Day now

Ikväll åkte vi till min farmor & farfar och fikade. Vi fick med oss korgen som farmor gjort iordning, så nu står den äntligen på plats! 

Nu är alltså allt på plats! Korgen i sitt hörn, barnbilstolen i bilen, nytvättade kläder & filtar i knytets egna byrå, "skötbordet" med tillbehör är inköpta och förlossningsväskan är packad. Då är det bara lilla bebisen som fattas.

Så fin, och lilla sirapskakan kommer sova så sött i den! 



Vecka 38 + 1

Idag skötte vi oss så bra vid barnmorskan så vi unnar oss lite vitt bröd och risifrutti! Farligt att gå och handla när man är hungrig, men GU så gott det var!! 



Passar på att utnyttja all extra yta


När man har en djup soffa och behöver luta sig tillbaka så är det skönt med ett extra bord ;-) 

TGIF? (Alla dagar är fredagar!)

Efter en bökig och seg natt så tycker jag det är okej att gå upp 10:40 för att sedan sitta och ta en lång fika i soffan och kolla serier... Känner mig som kola rakt igenom så nu borde jag göra något! 

Jag har en liten inköpslista som jag ska bocka av idag, så en vända på stan blir det. Sen ska jag nog göra klart pyrets skeva babynest :) 

Jag hoppas på lite energi av frisk luft och smoothien...

För övrigt har jag dagssällskap av den här primadonnan. Fått stränga order om att jag inte får gå ut på promenader med henne, så jag får stå för goset! 



Bra natt = bra dag!

Inatt har jag av någon anledning fått sova. Jag vaknade utvilad när Robert smög upp strax innan kl 7 imorse. Får ligga och dra mig, men jag går upp och äter lite fil, myser lite i soffan och bestämmer mig för en promenad. Skönt med lite miljöombyte... Fortsatte promenaden in på cafét och drack lite te med kollegorna, vi uppdaterade varandra lite. 

Resten av dagen har jag varit och lånat en bok på bibliotek, ätit lunch, vilat i soffan och umgåtts med pappa :) 

Till kvällsmat serverades egen falafel med bulgur och tsatsiki! MUMS! Jag var sugen på falafel i söndags, så nu fick jag äntligen äta några stycken. De blev riktigt bra faktiskt :)

Titta på farmen och läsa i boken resten av kvällen. Blir inte jobbigare än så. 

Man påverkas helt klart av nattens antal timmar ostörd sömn! Idag har jag varit en bra dag! Kommer somna ovaggad ikväll... :) 




Måndag

Idag har jag gått 37 veckor som gravid. 3 to go, om han kommer på beräknat datum :) 

Idag har lilla bulan (som numera går under namnet stora bollen) varit och kollat läget på VillGott & BVC. Vi har även varit med till Västerås och stöttat R i bilköp. Jag fick köra hem nya pärlan :) 




V 36 + 6

Då har snart 37 hela veckor gått och vi går in i vecka 38 imorgon. Från och med imorgon kan bebis komma när han vill (enligt böckerna). Hans mamma tycker att han kan stanna kvar i magen en stund till... 

Jag blir fortfarande lika chockad varje gång jag går förbi hallspegeln och ser magen som blivit enorm! Det är inte konstigt att man känner sig tung och osmidig. För att inte tala om den konstanta känslan av att vara kissnödig! 

Nu är det nära! 



Sunday.

Söndagsbrunch, dukat för två.

Idag fick vi förmiddagsbesök av Jajja :) Brunch (och massa mumsigt) stod på menyn. Jag var förvånansvärt pigg när klockan ringde imorse efter en seg natt med alldeles för lite sömn och för mycket halsbränna. 

En del lyssnar på musik, men jag "lyssnar" på Netflix när jag donar :) Just nu kör jag igenom alla Vänner-avsnitt. Då gick det undan bland smoothies, amerikanska blåbärspannkakor och äggröra. Nu är jag mätt och känner tröttheten smyga sig på. 

Vad skönt det är med en sambo som är lika seg som jag idag, så jag kan lägga mig bredvid och vila ikapp. 

Ha en bra söndag! 



RSS 2.0