12 veckor + 3 dagar

Det händer nya saker varje dag. 

Idag rullade Alfons runt från mage till rygg. Han är så stark! 

Alfons in action 




Trevlig helg!

Alfons första selfie ✌️ 




Mammas fina kille

Vi har ett sånt spännande år framför oss! Lillens första sommar, första dopp i det blå, lillens första åskväder och första varma sommar. Lillens första smakprov - jag föreställer mig någon god jordgubbe eller mangopuré, morötter och potatis. Lillens första semester, lillens första höst. Lillens första lövkrig, första snön och första pulka. Lillens första julafton med en egen tallrik julmat. 

Någonstans här imellan ska han lära sig sitta och krypa. 

Vad jag längtar att få vara med min lillkille när han får uppleva allt för första gången! 


Just nu är han 12 veckor gammal. Han kan hålla upp huvudet själv om han ligger på mage eller sitter i knät, men inte allt för långa stunder än. Han älskar sina mjuka prasselböcker och läser dom gärna flera gånger om dagen, roligast är det att läsa när mamma eller pappa är med. Då brukar han läsa högt. Han tuggar mycket på händerna, eller allt han kan komma över. Han är mycket duktig på att gripa tag och hålla i saker, men har fortfarande inte riktigt förstått det här med händerna riktigt än. Det mamman längtar allra mest till nu är att få sig ett skratt av lillkillen. Han är en glad kille som ler stort och ofta, så det dröjer nog inte länge till ändå. 



11 veckor och 6 dagar gammal idag.

När man får busa med mamma och pappa i sängen. 

Han börjar bli så stark nu. När han ligger på mage så håller han upp huvudet högt och länge. Ibland vägrar han ligga ner och blir bara nöjd om han får sitta upp, gärna med ryggen mot mig så han kan upptäcka nya saker eller läsa i sin prasselbok. Han är så nyfiken, vår grabb, och det ska bli spännande att se vad det blir av honom. Och jag ser fram emot att få vara med på hans resa, finnas där, stötta och krama. 

Sånt där jag tänker på när jag tittar på min sovande grabb

Tänk att man tyckte att första pyjamasen var så stor att man inte ville knäppa översta knappen, eftersom den hade hamnat på hakan & munnen. 

Nu är pyjamasen för liten. 

Tänk vad grabben växer och blir lång! 

Jag ser fram emot nästa vägning och mätning på BVC, ca 4 veckor mellan gångerna så det borde ha hänt lite sen sist. 

Snart har han funnits på utsidan hos oss i 3 månader. 3 månader!? Det går inte att påpeka många gånger nog; vad fort tiden går! 

3 månader fram i tiden: september, sommaren börjar ta slut och grabben är ett halvår gammal. 

Här på bilden är Alfons 1 dag gammal, i sin pyjamas med översta knappen oknäppt och muddarna uppvikta. Darling ❤️



Det vackraste

En tre dagar gammal Alfons


Stunder av stillhet, ett ögonblick av ro ibland. Stunder av lycka ❤️

Alfons <3




Tänk vad lite kan göra mycket


Ikväll fick jag åka till Borlänge, bara jag och Maria. Alfons fick stanna hemma med sin pappa. Vi kan ju göra så nu när vi ger Alfons ersättning på kvällarna. 

Det var första gången som jag lämnade grabben längre än till ICA och tillbaka. Efter två dagar med konstant gnäll och skrik så var detta just vad jag behövde. 

Lite shopping på Ikea och mat på Max, bara jag och Maria. 

Barnskrik var inte illa alls när jag kom hem. Full-laddad med energi kröp vi ner i sängen för ett kvällsmål, tålmodig och alldeles lugn var jag och det smittade av sig på grabben. Efter 10 minuters snuttande sov han för kvällen. 

Tänk vad lite kan göra mycket. 

När jag kom hem kom jag och Robert överens om att jag ska få minst en eftermiddag/kväll då han tar hand om grabben helt själv och jag får göra vad jag vill. Ta hand om bara mig själv. Det här behöver jag för att ladda upp mina tålamodsdepåer. 

Missförstå mig inte, jag älskar att vara hemma med Alfons. Men hans skrik skär i hjärtat och efter en dag är jag helt slut, och för att inte tala om att jag känner mig värdelös och otillräcklig..?För att jag ska bli en tålmodig och bra mamma så behöver jag komma ifrån och ladda batterierna lite då och då. 

Det kommer bli bättre.



Good Times'




Provat bärsjalen...

När man provar allt...

Såg mig själv som hastigast i spegeln mellan alla försök att få bebisen lugn och till slut somna. 


Bärsjal funkade bra tills han blev trött. Sen brukar alltid insatsen till barnvagnen funka. Inte idag! 

Jag slutade ge Alfons magdroppar eftersom jag trodde han blivit bättre. 

I två dagar har han nu bökat, grinat och pruttat, så vi lär börja ge honom dropparna igen. Han kommer inte till ro, stackarn, och mammahjärtat går sönder varje gång han skriker och gråter. 

Sen när han äntligen lugnat sig, pruttat lite, ätit lite, sovit lite, spytt lite, så ligger han där och är nöjd. Rätt som det är kan man få ett stort leende och då är mammahjärtat helt igen. Om tålamodet nyss varit i botten har det ny stigit till toppen igen. Allt är glömt. Allt blir mycket lättare när bebisen är nöjd. 




This girl is on fire

När solen steker men det blåser så man lär behålla jackan på, eftersom man inte vill få kalla mjölkkannor... 

👩💦




Lördag förmiddag

Idag hade både Alfons och mamman fått i sig frukost innan kl 9. Detta måste vara första gången! 

Jag är nu påklädd och sminkad. Håret plattade jag redan igår kväll. Solen skiner och jag planerade en promenad. Grabben skulle bara få lite mer mat först. Nu ligger han och snusar istället. 

Han sover! mycket jag vill hinna göra nu innan han vaknar!! Men vart ska jag börja? Vika in tvätten? Köra igenom håret med plattången en gång till? Packa inför dagen uppe på harnäs? Dricka kaffe? 

Jag klär nog på mig och flyttar över pojken till vagnen, som jag tänkte från början. Passa på att ta en prommis i solen. Ahhhh lördag!




Fredagsmyyyyyyys

Igår kväll gav vi Alfons en slurk "pappa-mat" (ersättning) och han höll sig därefter nöjd hela kvällen, fram tills det var dags för en mys-&sov-slurk. Hur skönt var inte det då? Har vi äntligen kommit på varför den stackars bebisen skrikit så på kvällarna, har han var hungrig? Stackarn! 

Nu får vi prova lite ersättning på kvällarna så produktionen hinner lagra ordentligt med nattmål åt A. 

Tänk vad skönt, för oss alla tre, om detta kunde vara lösningen! 


Just nu ligger vi och vilar i sängen. Alfons har somnat och ligger och snusar så härligt. 

Idag tog vi en promenad upp till Berglund och fick oss en kopp kaffe. Alfons var nöjd hela tiden! Det var skönt, eftersom han alltid skrikit och varit missnöjd med något varje gång vi varit där och hälsat på. Nu fick de till och med ett leende av en nöjd kille. 

Imorgon ska vi tillbaka upp till dom igen och hänga där hela eftermiddagen och kvällen, så jag har skrivit en packlista på saker vi lär ha med upp. Bla. spyhanddukar, ombyte till både mig och grabben, mysfilten och stimuli till A. Nog ska vi få en mysig lördag! :) 

Dagens höjdpunkt

Nu ska den här mamman, med sina allergiröda ögon, få krypa ner bredvid sina favoritkillar och sova. 

Jag är så tacksam för min fina familj



Ergobaby hybridsjal, klick!

Efter många om och men, efter att ha läst flera forum och inlägg om bärsjalar och dess positiva effekter så har jag beställt en. Äntligen! 

Nu får vi se om den fungerar på min lilla bebis.




Nobody said it was easy

Det här med att vara så trött och att man borde sova, men att det är så skönt att få sitta själv i det tysta och njuta av en kopp te. Reflektera över vad som hände idag och vad vi kommer göra annorlunda imorgon. Imorgon ska mamman inte gråta. Imorgon ska mamman inte känna sig otillräcklig. Imorgon ska mamman inte vilja  sälja sitt barn billigt. Inte dyrt heller för den delen.




Just how I feel

Det finns inget som är så frustrerande och hjärtskärande som sitt barns skrik. Han skriker för att han är missnöjd över något och när man inte kan komma på vad han vill, när ingenting hjälper, känner man sig istället helt värdelös

Idag har Alfons varit gnällig och skrikig i vanlig ordning. Vad jag misstänker är att han mot kvällen var övertrött och hungrig, trots att han fick amma varje timme, för att hans trötta och stressade mamma inte kunde ge honom ordentligt med mat..? 

Ikväll grät vi ikapp, Alfons och jag. Lilla stackars Alfons och den värdelösa mamman. 



Tänder och mysiga stunder

Alfons har blivit en riktig gnällspik. Han blir nöjd om man håller i nappen åt honom eller bär runt på honom, inte sitta med honom i famnen - man lär runt med honom. Vilket är jättemysigt, men ibland behöver även mammor äta eller gå på toaletten. Ibland är de väldigt kaffesugna också.

Dessutom har han börjat dregla också, och biter på händerna. Stoppar jag in mitt finger i hans mun så tuggar han på fingret. Han suger inte som han brukade göra. Han tuggar, så nog kliar det lite i hans tandkött..? 

Så... Får han tänder när han är 3 månader gammal alltså? Det slog mig igår att jag kanske lär sluta amma honom då, om han bits och det bara gör för ont.

 Sen slog det mig hur mycket jag älskar våra amningsstunder tillsammans. Det slog mig hur mycket jag inte vill sluta amma de närmsta månaderna. 




When you've found that special thing

It's little things that only I know
Those are the things that make you mine
And it's like flying without wings
‘Cause you're my special thing
I'm flying without wings

Söndag

Det blev något för guldigt för min smak, därför blev jag glad när jag hittade silverbalsam i badrumsskåpet :) 

Får prova några tvättar och se om det blir någon skillnad innan jag köper brun toning ;)


Jag och Alfons var ut på en kvällspromenad. Det är inte konstigt att man har huvudvärk och kliande näsa! Björkarna är jättegröna nu ju! Skönt, då är nog allergin snart slut för det här året :) 




In progress


Väntar på att verklingstiden ska ta slut. Ser ut som spagetti på bilden! 👆 

Ska bli spännande att se resultatet! 

Återkommer med resultat!

Fredaaaaaag!

God morgon!

Efter lite mat, kräk och mysprat så somnade grabben om igen. Mamman fick dricka sitt kaffe, lyssna på Morgonpasset & virka. Mysmorgon. 

Nu ska jag flytta över grabben till vagnen, ta en promenad och uträtta lite ärenden innan lunchrushen sätter igång! 

Jag ska kika efter Loreal ombre-kit sen ska vi leka frisörer på carlavägen. Mamman ska få lite ljusare toppar och pappan ska klippas. Får se om lillkillen låter oss. Bossen! 

Ha en bra fredag! 



Hår och vår och sånt...

Jag skulle sååå gärna vilja fräscha upp barret nu till våren. Jag har varken pengar eller ro i kroppen till att spendera några timmar hos frisören. 

Ska man våga sig på det själv, hemma..?

Utväxten är ju betydligt kallare i färgen så skulle man dra slingor så skulle längderna bli mer guldiga... Hur snyggt skulle det bli? 

Kanske en liten ombre..? Några slingor i topparna bara... Det skulle ju göra skillnad - och bli i samma nyans! 

Just nu går jag ju mest runt här hemma med en toffs i håret, så vad skulle det göra om det blev tokigt..? 

Mm jag ska fundera vidare...

Filtret (på bilden) gjorde topparna/underhåret ljusare. Inte så pjåkigt va..? 

Tvättade håret nyss, apropå! Hittade en schampoflaska längst bak på hyllan. Kerastas heter det. Köpte det förut (500kr flaskan), men vilken skillnad det är på schampo och schampo! bra. Mitt hår känns silkeslent nu. Lär man inte kunna unna sig sånt schampo nu när man inte går till frisören lika ofta..? 

Bara jag och min fantastiska kropp

Idag provade jag ett par byxor som jag fått av min syster. Första paret jeans (superstretch, men ändå!) med knapp som jag använder på flera år. 

Kände mig supernöjd över att jag ens fick ihop knappen. Min kropp är inte direkt vad den har varit, och kommer förmodligen aldrig bli sig lik igen. Ändå vill jag inte slänga bort kassarna som står längst inne i klädkammaren. Kassarna med de där kläderna jag kunde ha förr; de svarta jeansen, favoritblusen jag hade på inflyttningsfesten i Falun, klänningen som fick se många tidiga sommarmornar. Alla de där fina kläderna! 

Jag har hopp om att kunna få på mig dom igen och känna mig bekväm i dom. 

Så ikväll, när jag blev så nöjd över att ha fått ihop en knapp på ett par jeans. Liten muffinskant som hängde över och med volangen nedtryck under byxkanten. 

Då insåg jag att min kropp är fantastisk. Bristningar som visar att min bebis växt i en takt som huden inte hann med. En volang med extra hud som hållt min bebis varm och trygg. Hur fantastisk är inte min kropp som burit och fött ett barn?! En fin, frisk & alldeles underbar liten pojke. Det är bättre än alla blusar och smala midjor i världen! 

I år kommer jag stolt visa upp min kropp i bikini på stranden. Den har gjort stordåd och gett liv. De ni!




Han är (ju bara) 2 månader?!

Lilla A dreglar och stoppar händerna i munnen. Igår var han väldigt missnöjd med allt i stort sett varje vaken sekund. 

Bör jag oroa mig för att det är tänder på g, eller börjar han upptäcka sina händer och vill bara smaka lite på dom..? 

Det återstår att se. 




RSS 2.0